Alles wat je wilt weten over LAB

Hét pressurecooker programma voor creatieve ondernemers in Groningen

Vraag en antwoord

Learning, Adapting, Business, kort gezegd L.A.B. is een pressure cooker ondernemerschap voor creatieve ZZP-ers die willen groeien met hun onderneming. 

Een programma van interactieve sessies verdeeld over een aantal weken, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om hun (in dit geval) ondernemerschap skills te ontwikkelen. 

LAB is een programma van interactieve groepssessies afgewisseld met individuele coaching en intervisie.

In 5 energieke en interactieve sessies, verdeeld over een aantal weken, ga je aan de slag met ondernemerschap, verdienmodellen, marketing, sales en nog veel meer. Je ontmoet potentiële opdrachtgevers en zet  stappen met je onderneming. 

Met de individuele coaching door zakelijke en creatieve experts, helpen we je hierin je eigen groei-pad te bewandelen.

Vooraf en tijdens de eerste sessie gaan we samen doelen stellen waarmee je aan het werk gaat. Wij zorgen voor inspiratie, interessante sprekers, ervaren business-coaches en toffe workshops. Het is aan jou wat je daar uit wilt halen.

Bij vorige edities hebben deelnemers na LAB nieuwe klanten, nieuwe producten/diensten, een verdubbeling van de omzet, nieuwe samenwerkingspartners, nieuwe doelgroepen en ga zo maar door!

Het programma is verspreid over 4 maanden, waarbij je ongeveer om de week groepsbijeenkomsten hebt.

 

De huidige editie van LAB Ignite is gestart op 6 november 2023. Het volledige programma vind je hier.

De volgende editie van LAB zal in 2024 zijn. Zodra de data en het programma bekend zijn, zal dat hier vermeld worden.

LAB is er voor iedere creatieve ondernemer die wil bouwen aan zijn of haar business. Van filmmaker, tot dichter, van podium kunstenaar tot schrijver of DJ.

Tijdens LAB ga je stappen zetten met je bedrijf en werk je aan je zakelijke vaardigheden. Daarvoor is het vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent en bereid om te groeien, zowel persoonlijk als zakelijk. Het maakt niet zoveel uit hoe ver je bent met je bedrijf, voor de startende ondernemers hebben we de IGNITE editie, voor mensen die al wat langer ondernemen de GROW editie.   

Je bent dus een ondernemer (ingeschreven in de KvK) die klaar is om te groeien! 

We kijken naar de gevorderdheid van je bedrijf om je in te delen bij de groep die bij jou past. IGNITE is speciaal ontwikkeld voor startende creatieve ondernemers. De focus in het programma GROW ligt op groeien, de volgende stap zetten en vooral zélf actief sturen op die groei.  

De groepsbijeenkomsten zijn altijd op een maandag en duren van 13:00 tot 17:00 uur.

In 5 individuele gesprekken kijk je samen met je zakelijke of creatieve coach naar je doelen. Waar sta je nu, hoe ga je wat je hebt geleerd inzetten en wat heeft nog aandacht nodig?
Je coach is er ook om je te verbinden aan het grote LAB netwerk. Wil je bijvoorbeeld met een marketeer, producer, of festival manager in gesprek? Je coach zet het netwerk in om jou verder te helpen.

Je bent gemiddeld 4 uur per week bezig met/voor LAB. Deze tijd gebruik je voor de bijeenkomsten en tussentijdse opdrachten zoals het in gesprek gaan met potentiële klanten of bijvoorbeeld het uitwerken van je doelen.

Je kunt meedoen, maar we raden je zeker aan om je KvK inschrijving zo vlot mogelijk te regelen. (In ieder geval in de eerste maand van het programma.)

Meedoen aan het programma kost € 395 ex. BTW. Je ontvangt hiervan een factuur.

In veel gevallen kun je deze kosten deels gesubsidieerd krijgen, zoals bijvoorbeeld via Werktuig PPO (tot 33%). 

Er zijn sprekers uit zowel de creatieve industrie als vanuit de zakelijke markt. De sprekers voor LAB2023 worden binnenkort bekend gemaakt!

De inhoud de groepsbijeenkomsten bevatten globaal genomen de volgende onderwerpen: Klant & Aanbod, Product, Verdienmodellen, Personeel, Marketing & Sales.

Ja dat kan! Daar houden we ook rekening mee in de groepsverdeling, zodat je juist wel of niet bij elkaar zit. Ook is het mogelijk om gezamenlijk 1 coach te hebben of juist elk een coach. Dit hangt van je behoefte af.  

Het is niet erg als je één keer mist, als je verwacht meerdere keren te zullen missen willen we graag even met je in overleg.

Staat je vraag er niet bij?

We helpen je graag verder! Laat je naam en nummer achter en dan bellen wij jou terug. 

“Ik heb in korte tijd échte stappen gezet!”